Zeleno za zdravlje

Viktorija Boutenko, autorica ovog jedinstvenog priručnika u njemu iznosi svoje osobno iskustvo i iskustvo svoje obitelji u potrazi za zdravljem. Nakon 10 godina potpuno sirove prehrane shvatila ja da im nešto nedostaje i krenula u istraživanje. Promatrala je čimpanze koji su po svemu najsličniji ljudima (99,4% zajedničkih gena) i vidjela da je njihova glavna hrana zeleno lišće. Otkrila je da zelenje u kombinaciji s voćem daje izuzetnu aromu i svima je prihvatljiv okus takvog napitka.  Miksanje u “blenderu” oslobađa klorofil koji time postaje dostupan našem organizmu. Žvakanjem zelenja nikada ne možemo probiti staničnu opnu i osloboditi klorofil koji je višestruko koristan za naše zdravlje.

Veći dio knjige daje objašnjenja zašto nam je potrebno zelenje. Viktorija kaže da je to posebna kategorija povrća koja se slobodno miješa s voćem, što je i dokazano kroz višegodišnju primjenu u praksi.
Dio knjige posvećen je pokusima s dobrovoljcima koji su pili samo zelene sokove uz svoju standardnu prehranu i polučili ogromna poboljšanja već kroz mjesec dana.

Na kraju knjige su preporuke koje sve zelenje je dobro koristiti za zelene sokove i recepti kao ideje za naše vlastite kreacije.

179 str., 21×15 cm, meki uvez, naklada Teledisk, cijena 90,00 kn (redovna cijena 110,00 kn)

Naruči…