Revolucija zelenih kašastih sokova

Radikalan pomak prema prirodnom zdravlju

revolucija-zelenih-kasastih-sokova“Ovo je pionirska knjiga, potrebna onima čije je zdravlje ugroženo prerađenom hranom. Iz naturopatske perspektive, najvažniji sastojci izlječenja nalaze se ovdje u ovim novim receptima – enzimi, aminokiseline, vlakna, minerali, antioksidansi i još mnogo toga.”
Ariel Policano, ND

Zahvaljujući pionirki sirove hrane Viktoriji Boutenko jedenje zelenja više vam neće predstavljati gnjavažu. U vašoj potrazi za pravilnom i zdravom prehranom zeleni kašasti sokovi predstavljaju jednostavno i učinkovito rješenje.
Zbog konzumiranja prerađene i brze hrane, preopterećenosti poslom i stresa koji osjećamo dok jedemo s nogu, malo se nas u modernoj životnoj trci hrani iole uravnoteženom prehranom. Čak i ako nismo vidno bolesni, možda patimo od nedostatka koncentracije, nesanice, tromosti ili bilo kojih drugih brojnih simptoma uzrokovanih nedostatkom hranjivih tvari. Revolucija zelenih kašastih sokova cilja na dokidanje ove tihe epidemije vraćajući ravnotežu u svakodnevnu prehranu.
Odgovor Viktorije Boutenko je slastan i hranjivim tvarima bogat zeleni kašasti sok. Budući da zahtijeva malo vremena za pripremu, zeleni kašasti sok je najlakši način da uključite dugo zanemarivano voće, povrće i zelenje natrag u svoju prehranu. S preko 200 recepata ovaj priručnik nudi jednostavnost, dovoljnu raznolikost da vaše nepce bude zadovoljno, a tijelu pruži sirove sastojke s neophodnim hranjivim tvarima

176 str. meki uvez, 21×15, naklada Teledisk,  cijena 90,00 kn (redovna cijena 110,00 kn).

Moje iskustvo

Osobno pripremam i pijem zelene kašaste sokove prema preporukama Viktorije Boutenko već više od dvije godine i odlično se osjećam. Susrela sam mnogo ljudi koji također imaju jako dobre rezultate. Osim sokova jedem puno sirovih salata: korjenasto i lisnato povrće u kombinaciji s naklijalim žitaricama (ljeti) i kuhanim žitaricama (zimi). Kad želim kompleksniji obrok dodam  orašastih plodova ili zdrobljenih sjemenki sezama ili suncokreta ili crnog kima. Kao začine koristim maslinovo (ponekad i bučino) ulje, a ekološki limun najradije nasjecakam s korom u salatu. Koji put naribam malo kozjeg sira. Tako kompleksne salate su vrlo zasitne, a i praktične za ponijeti u staklenci na posao ili na put.
Ako je salata bez žitarice dovoljna je šnita cjelovitog kruha ili kukuruzna zljevanka i opet je obrok kompletan. Ponekad sam na potpuno sirovoj hrani (ljeti), a zimi zbog zagrijavanja organizma kombiniram.

Zlata Nanić

Naruči…