Jela od ljekovitog bilja

jela-od-ljekovitog-biljaOvaj praktični priručnik o prirodnoj prehrani opisuje ljekovita i nutritivna svojstva pojedinih više ili manje poznatih namirnica: tu su sve žitarice, azuki, crna i žuta soja, čičak, daikon, maslačak, buča… Tu su i recepti za kruh naših baka, seitan, tofu te brojni specijaliteti koje sam usavršavala na imanju “Zrno”.
Iz recenzije Jadranke Boban Pejić:
… Jednostavnim jezikom pisana, knjiga nas vraća našim korijenima, “bakinoj kuhinji”, kojoj bi se mnogi vratili da znaju kako. Upravo u tome je vrijednost ove knjige: recepti su svima dostupni i razumljivi, a potpuna informacija o svakoj biljci i njenom djelovanju daje sveobuhvatnu sliku te je i početniku jasno zašto, kada i kako koju namirnicu treba upotrijebiti.

Posebnost ove knjige nalazimo u činjenici da autorica sama uzgaja sve navedene biljke, prati sve faze njihova razvoja, pa je poznavanjem osobina svih uzgajanih biljaka stekla golemu prednost u cjelovitom pristupu te kreiranju recepata i samoj pripremi hrane. Zato je knjiga uvjerljiva.
“Jela od ljekovitog bilja” priručnik je koji bi se trebao naći kako u kuhinji svake domaćice tako i u biblioteci svakog tko se imalo ozbiljnije bavi suvremenim stremljenjima znanosti o prehrani i održanju čovjekova zdravlja…

104 stranice, meki uvez, 21×15 cm, cijena 50,00 kn (puna cijena: 90 kn)

Naruči…